Izolde Johannsen: Megölni a királyt! – La Fayette 1.

laf_2.jpgSziasztok!
Ebben a bejegyzésben megismerhetitek Izolde Johannsen: Megölni a királyt! című történetét, amelyben Gilbert du Motier de La Fayette márki életének története tárul elénk.

A könyv külsejéről:
A könyv dupla borítóval jelent meg. A külső borító matt papír borító és világos kék színű. A borító első oldalán középen láthatjuk a márki hajóját a La Victoire-t. Közvetlenül a hajó alatt olvasható a könyv címe vörös nagy nyomtatott betűkkel. Alatta egy kis “alcím” kapott helyet, amelyből arra következtethetünk, hogy ez egy több részből álló könyvsorozat. A bal felső sarokban két sorba szedve olvashatjuk az írónő nevét sötétkék nyomtatott betűkkel. Mellette a jobb felső sarokban a Márki fekete fehér idealizált festett arcképét láthatjuk, amely Kertai Zalán keze munkája. A jobb alsó sarokban pedig a Szenzar Historia logóját helyezték el.

A külső borító hátsó oldalán legfelül a Márki idealizált festett arcképét láthatjuk színesben, amely szinten Kertai Zalán keze munkája. Alatta egy rövid idézet a regényből. Az idézet alatt pedig Fábián Janka ajánlását olvashatjuk.

A külső borítót két kicsi fülecske kihajtásával tudjuk eltávolítani. Az első borító fülecskéjén a fülszöveget olvashatjuk. A hátsó borító fülecskéjén pedig pár sort olvashatunk az írónő életrajzi pályafutásának haditengerészeti szakaszából és egy fotót is láthatunk Róla.

A könyv gerincén alul és fölül egy fekete téglalap látható. A felsőben a Szenzar Historia olvasható az alsóban pedig a logó látható. A középen üresen maradt részen az írónő neve és a könyv címe kapott helyet ugyanabban a stílusban, mint az első borítón.

Ha levesszük a külső borítót ugyan az a design fogad minket, mint a külső borítón annyi különbséggel, hogy az a borító már keménytáblás és a hátoldal teljesen üres.

A könyv belsejéről:
Amint kinyitjuk a könyvet láthatjuk, hogy gyönyörű vörös selyem könyvjelzőt kaptunk hozzá. Ha bele lapozunk a könyvbe találunk benne egy teljes oldalas fekete fehér képet. Ha tovább lapozgatunk láthatjuk, hogy a fejezeteket számok jelzik és minden fejezet új oldalon kezdődik. Tehát ha az egyik fejezetnek vége van a fél oldalon az új fejezet a következő oldalon kezdődik. Mielőtt teljesen befejeznénk a könyvet a végén megtaláljuk a felhasznált segédanyagokat az adatok gyűjtéséhez.

A történetről röviden:
A történetet röviden több részre bontva tudom Nektek szépen összefoglalni, amelyek nagyon szépen összefüggenek egymással és így szeretnék egy kis kedvet csinálni a könyvhöz.

A történet az 1770-es években kezdődik és egészen 1790-es évekbe nyúlik bele mire a történet végére érünk.
A történet egy bevezető résszel kezdődik ahol megismerhetjük Jason-t aki balkezes létére fantasztikus lövész, valamint “szemtanúi” lehetünk a Márki és Jason első találkozásának.

Első szakasz:
Ebbe a szakaszba azokat a részeket helyezem ahol megismerhetjük a szereplőket a fiatal Gilbert du Motier de La Fayette márkit. Bepillantást nyerhetünk gyermekkorába és természetesen a jelenét is “láthatjuk” házasságkötését első gyermeke születését. Jason múltjába is bepillantást nyerhetünk. Valamint azokat a pillanatokat is ide tenném amikor a Márki is csapata nincsen hadjáraton hanem szeretteikkel töltik az időt.

Második szakasz:
A hajóra szállás időszakát foglalja magában. Azokat a napokat, heteket, amelyeket a hajón töltenek. Megtudhatjuk, hogyan élték meg a hajóút első napjait a tengeri betegség okozta problémákat. Hogyan telnek mindennapjaik a hajón.

Harmadik szakasz:
A partra szállást követő események harcok és politikai ügyek intézése.

Negyedik szakasz:
A szereteknek írt leveleket olvashatjuk, valamint a politikai ügyek intézésének ügyében írt levelek.

Ötödik szakasz
XVI. Lajos király menekülése és a király párti gárdisták bujkálása, a nép felkelése és a felkelés nyomán történő harcok és kivégzések.

Nagyvonalakban összefoglaltam a történetet, amellyel szerettem volna egy betekintést adni a történetbe. A felsorolt szakaszok váltják egymást a történetben természetesen nem ebben a sorrendben.

Az én véleményem és ajánlásom:
Láttam már igaz történeten alapuló háborús filmet, amely után, ha háborús témájú bármit láttam legyen az a televízióban vagy könyv formában sosem álltam meg megnézni vagy elolvasni.  Ezért, kicsit szkeptikus voltam amikor a kezembe fogtam ezt a könyvet. Az nagyon tetszett, hogy igaztörténeten alapuló mondhatni életrajzi könyv, de még sem az a hagyományos életrajzi könyvek, amelyeket addig olvastam, mert ebben a történetben erősen jelen van a történelem és a politika is. A szkeptikusságom a háborús rész miatt volt, de ez az első 20 oldal után megváltozott. Kellemesen csalódtam. Azt hittem, hogy tele lesz a történet véres csata jelenetekkel ehhez képes közel sem így volt. Természetesen ilyenek is vannak a történetben, de nem csak erről szól.

Ha valaki úgy kezd el egy könyvet olvasni, hogy a fülszöveget nem olvassa el a bevezető szakasz végeztével a fülszöveg ismerete nélkül is rájöhet, ha van egy kis történelmi ismerete, hogy ez egy igaz történeten alapszik. Ahogy halad az ember előre egyre jobban érezhető, hogy mennyi kutató munka van mögötte, mire így elkészült a történet, ahogyan most a kezünkben tartjuk. Minden benne található adat teljesen hiteles és a gyűjtői munka eredménye lett ez az összefüggő életrajzi történet.

Az olvasás során volt egyetlen egy olyan pillanat amikor könnyezve nevettem, de voltak olyanok is ahol a szomorúság miatt hulltak a könnyeim, az írónő olyan szívbe markolóan írta le például azt amikor a Márki hírt kap elsőszülött gyermekének haláláról.

Én nem vagyok gyengeidegzetű ember de a kivégzések is olyan élethű részletességgel voltak leírva, hogy igen csak felkavart. Ez is csak azt mutatja, hogy Izolde Johannsen-nek sikerült nagyon jól visszaadni a történetben az eseményeket.

Nem nagyon szoktam egy-egy karaktert kiemelni, de ebben a történetben legjobban Gilbert du Motier de La Fayette márkit és a titokzatos Jasont kedveltem a legjobban. Jason titokzatossága egészen a történet végéig megmarad legalábbis a Márki számára.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy igaztörténeten alapuló történelmi, életrajzi, hajós kalandokkal fűszerezett történetet olvasni. A gyenge idegzetűeknek, gyengelelkűeknek nem nagyon ajánlom, mert vannak a történetben nagy részletességgel leírt kivégzések és ezek felkavarhatják az embert. Ha mégis arra a döntésre jutnak, hogy szeretnék elolvasni azt ajánlom, hogy inkább a nappali órákban olvassák így talán éjszakára nem lesz olyan felkavaró élményben részük.

Egy kis érdekesség:
Szeretném Nektek megmutatni, milyen nagy különbség van a valódi és az idealizált festményen látható Gilbert du Motier de La Fayette márki között.

375px-gilbert_du_motier_marquis_de_lafayette.jpg

67072533_359207304743981_7801451031077847040_n.jpg
Tudom én is a mondást halottról jót vagy semmit, de nézzétek csak meg az idealizált Márki sokkal jobban fest szerintem.

A könyvben találtok egy fekete fehér képet is. Kíváncsi lennék, hogy ha elolvassátok a könyvet Ti melyik jelenetet kapcsolnátok hozzá vagy egyáltalán megtalálható a jelenet a könyvben. Ha van kedvetek írjátok meg a cikk alá hozzászólásban.

További információk a könyvről:
Borító:
laf_2.jpg
Fülszöveg:
XVI. Lajos francia király tilalma ellenére Los Pasajes kikötőjében már indulásra készen ringatózik a La Victoire nevű brigg. Fedélzetén álnéven több mint egy tucat fiatal, becsvágytól fűtött francia nemes rejtőzik fegyverekkel, szolgákkal – köztük Gilbert La Fayette, korának egyik legvagyonosabb katonatisztje. Az angolokat tiszta szívből gyűlölő, alig tizenkilenc éves márki a rejtélyes Jasonnel, a titkos tervet rejtegető mesterlövésszel Amerikába készül. Az elfogásukra küldött katonai osztag már úton van, hogy megakadályozza a példátlan küldetést. Eközben az óceán túlpartján függetlenségi háború dúl Anglia és a fellázadt gyarmatok között…

Izolde Johannsen tengeri kalandokkal átszőtt történelmi regénye egyedülállóan, a franciák szemszögéből mutatja be az amerikai függetlenségi háborút, majd La Fayette márki politikai életútját a királya és a nemesség ellen fordult francia nép borzalmakkal teli, forradalmi éveiben.

Írta: Izolde Johannsen
Kiadó: Helikon Kiadó
Megjelenés 2018.11.29
Oldalszám: 320 oldal
Méret: 155 x 230 mm
Kötés: Keménytábla, védőborító
ISBN: 9789634791270

A könyvet a linkre kattintva megvásárolhatjátok:
http://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/megolni-a-kiralyt-la-fayette-1/

A valódi Gilbert du Motier de La Fayette márki fotófának forrása:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gilbert_du_Motier_de_La_Fayette

Az idealizált Gilbert du Motier de La Fayette márki fotójának forrása:
Izolde Johannsen: Megölni a királyt! – La Fayette 1. című könyvének hátsó borítója.

A bejegyzés trackback címe:

https://doraszigete.blog.hu/api/trackback/id/tr4014957382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dóra Szigete

A blogot azzal a céllal hoztam létre, hogy segíthessek az embereknek a vásárlásban. Ha szeretnének megvenni egy könyvet vagy egy játékot (társas és kártyajáték). Itt a blogon igyekszem részletes bemutatókat ajánlókat készíteni.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

1- (1) 1. (6) 1000 (2) 160 (1) 1950 (1) 2-4 játékos (1) 2. (1) 2004 (1) 2007 (1) 2011 (1) 2016 (7) 2018 (1) 2019 (3) 2019 október (2) 2020 (1) 24 (4) 3. (1) 30 (1) 36 (1) 365 (1) 36 darabos (1) 36 db (1) 3D (1) 4. (1) 40 (4) 45 perc (1) 5 (2) a (1) A. (7) a.o.esther (7) adam west (1) adarak (1) ahdieh (1) ajándék (1) ajánló (6) alak (4) alapforma (1) Alcatraz (1) alex (2) alexandra (2) allan (1) állat (2) állati (1) állatkert (1) állatok (5) állatvilág (1) alma (1) álmodj (1) álom (2) álomgyár (2) álomgyár kiadó (2) amarika (1) amerika (1) andre (2) angel (5) angyal (5) angyalok (2) animációs film (2) animation film (2) Anita (1) anna (5) anna and elza (1) anna and elza new storys (1) anna és elza új történetek 2 (1) answer (1) arcok (1) are (5) ariel (3) Arshamon (2) art (5) Assassins (1) astrid (2) ász (1) asztal (1) Aude (1) ausmalreise (1) ausztrália (1) áv (1) az (1) azrael (1) ázsia (1) A jégpalota rejtélye (1) a pap felesége (1) baglyok (1) bagoly (2) bambusz (1) bank (1) barátság (1) barnabé (1) baseball (1) basford (10) béka (1) bella (2) bemutató (5) benett (1) bepillantás (1) bestseller (1) bethge (1) bio (4) bioenergetic (4) blog (27) blog.hu (7) blogger (9) blogget (1) blue (1) board (1) boardgame (2) bocsátás (1) boldogság (1) book (43) booktube (5) boszorkány (1) Botanic (2) Botanika (2) Botanikus (2) brian (1) Bsford (1) bubi (1) buda (1) budapest (1) burger (1) cake (1) carioca (1) central (1) ceruza (53) ceruza színes (6) Chapman (1) charmed (1) chendler (1) chisldren (1) chris (1) chrismas (2) christiane (1) cica (2) cicák (1) cili (1) címerek (1) citromsárga (1) Cleveland Brown (1) clever (1) color (57) colorbook (54) coloring (4) colorino (3) color pictures (1) coluring (7) comedy (1) cooke (1) countri (1) Creed (1) cristal (1) család (6) családi (1) családi társasjáték (3) családregény (1) csapat (2) császár (1) csatorna (1) csend (1) csendélet (1) cser (6) csillag (2) csillagjegy (1) csodák (2) csodálatos (2) csökkenő (1) csomagolás (1) csoport (2) Csorba (1) cup (1) Curtis (2) dáma (1) david (1) db (1) dekor (1) dekoráció (2) dél (1) dice (1) dices (1) die (1) Digitanart (1) díivat (1) disney (5) dísz (1) díszités (2) dobó (1) dobókocka (1) doboz (1) dollár (1) Dolmány Attila (1) dombor (4) dombornyomott (4) dora (6) dóra (90) dóra szigete (6) drabos (1) draw (3) dream (1) duda (1) dupla (1) Dylan (1) egyébtémák (1) egyéb témák (1) egyéni (1) egyetlen (1) egyház (1) egyházközösség (1) egyszemű (1) egyszerre (1) egyzerű (1) egzotikus (1) Eifel-Torony (1) éj (1) éjjeli (2) élet (2) életrajz (1) elfogadás (1) Elijah (6) eliza (1) élőlény (1) élőlények (2) előrendelhető (2) első (1) első szerelem (1) elveszett (1) elza (4) emberek (1) energetic (4) erdély (1) erdő (1) erica (1) erica david (1) erotika (3) értelmi (1) értelmifogyatékos (1) és (2) Esther (7) észak (1) etetés (1) étterem (1) évente (3) evie (1) extra (1) fa (2) facebook (16) Facebook (6) fal (1) fali (1) family (4) fantasy (6) farncia (1) fehér (1) fekete (6) feladatok (1) felé (1) feleség (2) felkelés (1) felmőtt (2) felnőtt (65) felnőttszínező (2) fém (2) fény (2) festés (1) festmény (1) festmények (1) figura (1) filc (2) film (1) fish (1) Fitch (2) flower (1) fogyatékos (1) föld (2) földrajz (1) fölötti (1) fonal (1) forgó (2) francia (1) frend (1) friends (1) frozen (5) fülbevaló (1) füles (5) fumax (1) fun (1) funkxió (1) füzet (1) gabriel (5) game (1) garden (6) Gardens (3) Gary (1) gazdálkodj (1) get (1) gilbert (1) Gilbert du Motier de La Fayette (1) Glenn Quagmire (1) glóriák (5) god (1) Gogh (1) gomb (1) gombnyomásra (1) grafilogika (1) gre (1) green (1) griffin (1) guy (2) gyár (2) gyermek (5) gyermekkönyv (4) gyermek könyvek (4) gyertya (1) gyönyörű (1) györffy (1) gyors (1) gyorsaság (1) háború (1) hagy legyek az igazi! (1) hajnal (2) hajó (1) hal (3) halak (3) halak a tóban (3) harag (2) harag és hajnal (1) harmat (2) harmónia (1) hasbro (1) hat (1) hatás (1) hatszögletű (1) háttér (5) haven (4) havonta (1) heart (1) helikon (1) hely (1) hercegnő (1) herkentyű (1) herliz (1) hímzés (4) híres (1) history (1) hiteles (1) hivatalos (1) hívogat (1) hobby (1) hódoló (1) hóember (2) homok (1) homokóra (1) Hood (2) how (3) How to Draw Inky Wonderlands (3) hu (1) hun (1) hungary (1) Hurial (1) husky (2) húsvét (1) húzz (1) Iain (1) ice (4) icemagic (4) icepalace (1) idézetek (1) ingatlan (2) Inky (3) inspirálódj (2) inspráció (1) introducing (1) iq (4) iskola (2) island (50) ismerjétek (5) Isolde (1) Isolde Johannsen (1) istván (1) jack (1) jág (1) japán (1) jason (1) Játék (3) játék (9) játékos (7) jaurney (1) jég (4) jégvarázs (5) jegy (1) jjoker (1) (1) joanna (3) joey (1) joe swanson (1) johanna (6) Johanna (5) johanna basford (8) johanna rajziskolája (2) Johannes (1) Johannsen (1) jókedv (1) joker (1) jókívánság (1) Joshua (1) jövő (1) jövőbetekintő (1) jumbo (1) kaland (7) kalandos (2) Kálid (2) kalocsa (1) kanapé (1) kapuja (1) karácsony (4) karácsonyfa (1) káro (1) karton (1) kártya (9) kártyajáték (3) kávésbögre (1) kavics (1) kavicsfestés (1) kedv (1) kedvesség (1) kék (3) kelta (1) kenguru (1) kép (1) képző (2) Kerekes József (1) kereskedelem (2) kerestetik (1) kert (3) Kert (8) kertai (1) kertai zalán (1) kertász (1) két (1) kéthavonta (1) kétszemű (1) Kew (2) key (1) kft (8) kiadás (6) kiadó (64) kiadócsoport (2) kids (4) kiegészítők (2) Kiersten (1) kifestő (56) kifestőkönyv (55) kihívás (1) kikapcsolódás (1) kikőtő (5) kina (1) király (2) Királyi (2) királynő (1) kiszállytás (1) kiszínezve (1) kivégzés (1) kivehető (9) klasszikus (1) kocka (2) kockanadrág (1) kocska (1) kód (1) kódolt (1) kolibri (6) koncentráció (1) könnyed (1) konyha (1) konyhadekor (1) könyv (88) Könyv (2) konyv (4) könyvajánló (1) könyvek (3) könyvmoly (1) könyvmolyképző (2) könyvsorozat (11) kör (2) korong (1) körül (1) kossuth (14) kossuth kiadó (1) kossuth kiadó csoport (1) kővek (2) kövesd (1) közösség (1) kre (1) kreatív (16) Kreatív-sarok (8) kristály (1) kristoff (1) krónikái (1) kulcs (2) külföldi (1) kűlid (1) különleges (1) különlges (1) kultúra (10) kumondhatatlan (1) küt (1) kutyák (2) kvíz (1) láda (1) lajos (1) lajos király (1) lakatlan (42) lakó (1) lakótárs (1) Landon (1) lap (2) lapok (13) laura (1) La Fayette (1) legújabb (1) lelkek (1) lépés (1) lepke (1) Liam (1) libri (4) libro (2) light (2) ligretto (1) limitált (1) Literatúra (4) live (1) livetree (1) (1) logika (1) lois (1) loser (1) lost (1) lovak (1) love (1) lover (1) loxford (1) macskák (2) mag (1) mágia (1) magic (4) magyar (8) Magyarország (1) Magyarországi megjelenés (1) man (1) manage (1) mandala (10) mandala színező (1) manó (2) manókönyv (1) Marie (1) márki (1) Marotta (2) második (1) matrica (2) matyó (2) matyóföld (1) matyóföldi (1) meg (7) megbocsátás (1) megjelenés (2) megölni (1) megölni a királyt (1) mennyország (1) mérgezett (1) mérgezett alma (1) merrion (1) merry (1) mese (4) mesebeli (1) mesekönyv (1) mesés (2) mester (1) mesterművek (1) Mezőkövesd (2) Mia (1) Millie (2) Milton (1) mind (1) mini (1) minta (1) minták (1) mistery (1) Mistery of the Ice Palace (1) modell (1) modell & hobby (1) modern (1) molter (1) moly (2) money (1) monica (1) monopoly (1) monpoly (1) mopsz (2) motívum (1) motívumok (13) music (1) művek (1) művész (2) művészi (2) nagyoknak (1) nap (1) napló (1) napra (2) napraforgó (2) naracssárga (1) narnia (1) navigator (1) negyed (3) negyed évente (3) négyzet (3) nemes (1) Nemes Takách Kata (1) népi (2) new (3) nickelodeon (1) nornák (1) növekvő (1) növény (2) növesztés (1) nyelv (1) nyomás (1) nyomott (2) nyugalom (1) nyuszi (1) O. (7) okosan (1) október (3) olaf (5) olaystation (1) olga (6) olló (1) online (1) önmagunk (1) óra (1) öröm (1) orsolya (2) ország (2) országcímerek (1) össze (7) összekötős (2) összetartás (1) összetört (6) ötöző (1) ötözött (1) owl (3) palace (1) palota (1) panda (1) pandala (2) Pannon (4) Pannon-Literatúra Kft (4) pap (2) papír (3) parádi (2) parancsnok (1) Paranormalcy (1) parcella (1) paris (1) párizs (2) partvonal (6) pc (2) pencil (47) pénz (3) pepin (1) perzsa (1) pest (1) peter (1) Pewterschmidt (1) phe-puha (1) phoebe (1) pianovszky (1) Piatnik (1) picture (1) pihentető (6) pikk (1) pilc (1) pillanatok (6) pillantás (1) piros (3) plankton (1) player (1) pompás (1) pont (2) pontok (2) pontösszekötős (2) pontra (2) pontról (2) portré (1) pöttyös (1) press (4) princesse (1) pszihológus (1) püles (1) Quahog (1) quastion (1) quiz (1) R. (1) rachel (1) rajz (4) rajzfilm (1) rajziskola (1) rajzshop (1) rák (1) red (1) regény (2) rejtély (1) rejtélyes (1) relytély (1) renée (1) resteurant (1) rész (1) rita (1) romantika (2) römi (1) rosdás (1) rose (1) ross (1) Royal (2) rózsa (1) rózsaszín (1) ryan (1) Sahrazád (2) samsir (1) sárga (3) sarok (5) Schmidt (1) Schnell Ádám (1) secert (2) secret (4) secrets (2) segítőkészség (1) Seth MacFarlane (1) Sharanfer (1) Shiva (1) shop (2) sikság (1) skorpió (1) smith (1) snow (1) snowman (1) solya (1) sophiel (6) sorban (1) sorozat (12) sorrend (1) sorry (1) sötét (2) souls (1) spiele (1) spongebob (1) spongyabob (1) stewie (1) stockdale (1) story (1) storys (1) stratégia (3) stratégiai (1) stressz (2) stresszoldás (1) Studio (1) Sullivan (1) Sullivant (1) sűrű (1) sütik (1) sutyipupák (1) szabadon (1) szakítás (1) szalay (2) szám (5) számok (2) számokkal (1) szandra (3) szandy (1) szár (1) szavak (1) szavanna (1) szavannák (1) széles (1) szélesválaszték (1) szenvedély (1) szered meg mind (1) szerelem (10) szeretet (2) szerető (1) szeretőből feleség (1) szerezd (1) sziámi (1) sziget (23) szigete (86) szigetek (2) szimbólum (2) szín (1) színei (4) színek (1) színeket (1) színes (53) színes képek (1) színezhető (2) színező (71) színezőkönyv (66) színezz (3) színezzvelem (1) szinkron (1) színpompás (1) színváltó (1) színvarázs (3) szív (3) szó (1) szobrász (1) szögletű (1) szűcs (2) szűr (1) tábla (3) tabu (1) tabu szó (1) tackenoko (1) tanácsok (1) tanulás (3) tanulságos (1) tapasztalat (1) társ (5) társas (7) társasjáték (9) tarsasnavigator (1) tartás (1) tér (1) terápia (4) térhatású (1) természet (1) természetfölötti (1) te vagy az egyetlen (1) the Dawn sterelem (1) The New York Times (1) The Wrath (1) tinta (10) titkai (2) titkos (7) titkosnapló (1) titkos kert (2) (6) to (2) toll (3) torony (1) tört (4) torta (1) történelem (2) történetek (1) totkos (1) tree (1) treff (1) trilógia (1) trollop (2) tükör (1) tükrös (1) tunyacsáp (1) tv (1) új (3) Ulpius-Ház (1) um (1) univerzum (1) ünnapi (1) ünnepek (2) Uno (1) úr (1) uriel (3) utazás (1) útmutató (1) vad (2) válás (1) választék (1) valentina (1) váltó (1) váltókocka (1) Van (1) Vándor Éva (1) varázs (4) varázslatos (9) vásárlás (1) vastag (11) védő (1) velem (2) ventus (2) vicki (1) victoria (1) videó (57) vigyázó (1) világ (2) Vincent (1) virág (5) virágok (1) virágos (1) viráhok (1) visszafordító (1) vízőntő (1) vizuális (10) Vogue (1) vonalak (1) vörös (1) walt (5) walt disney (5) web (1) Webb (1) webshop (1) welt (1) Wermer (1) White (1) wild (1) wolf (1) wonderlands (3) x-box (1) xmas (1) xvi (1) xvi lajos (1) year (1) yellow (1) youtube (61) youtubefacebook (2) zahra (1) zalán (1) zene (1) zöld (5) zseton (1) Címkefelhő
.
My Traffic Estimate